Blanda kort med en hand!

I spel med en fysisk kortlek är det av yttersta vikt att kortleken blandas inför varje runda. Så undviker man att inte exakt samma kort spelas vid varje runda och att ingen ska kunna förutse vem som har vilka kort. Vid blandning sker också oftast en så kallad kupering, vilket innebär att man när kortleken är färdigblandad delar den i två och låter delarna byta plats med varandra, det vill säga att den understa delen byter plats med den översta. Viktigt att tänka på vid blandning av kort är att de bör blandas ordentligt och inte i olika buntar. Vid sådan blandning ökar risken för orättvis eller förutsägbar utdelning.

Konsten att blanda kort

Att blanda en kortlek noggrant och väl kan vara svårt som det är för en nybörjare, men för den mer erfarne spelaren som söker utmaning finns det flera tricks att lära sig. Ett sådant trick, som antingen kan fungera som ett effektivt sätt att imponera på sina motståndare eller bara som ett roligt partytrick, är att kunna blanda kortleken med en hand. Det tillför förstås inget i själva spelandet men är, om du lär dig göra det snyggt, väldigt coolt.

Så blandar du med en hand

Att lära sig blanda kort med en hand kräver fingerfärdighet och känsla, men med lite träning kan så gott som alla lära sig det. Ett tips är att studera videoklipp med folk som demonstrerar tekniken på Youtube för att få in känslan och därefter försöka härma utövaren så gott det går. Annars följer här några instruktioner för dig som vill testa utan hjälp från video:

  1. Håll kortleken i högerhanden om du är högerhänt eller vänsterhanden om du är vänsterhänt.
  2. Sätt långfingret och ringfingret på ena långsidan av kortleken och tummen på motsatt. Kortsidorna håller du i med pekfingret på ena och lillfingret på den andra.
  3. Lyft sedan med tummen upp övre halvan av kortleken medan du låter den andra långsidan vila på den undre halvan. Lyft halvan med tummen lite som om det vore ett lock.
  4. Använd därefter ditt pekfinger för att trycka undre halvan på motsatt sida om tummen till tummens sida. Det gör du tills den undre halvan inte längre stöder den övre. Den övre halvan faller sedan ned på handflatan varpå du låter den andra halvan falla ned på den som tidigare låg överst.

Svårare än så är det inte men det krävs som sagt oftast lite träning innan du får tricket att sitta och se snyggt ut. När du lärt dig bemästra tekniken kan du demonstrera dina färdigheter vid pokerbordet, vilket kommer få dig att bli betraktad som en riktigt professionell spelare med både erfarenhet och kunskaper.

Om du sedan vill framstå som ännu mer imponerande i din kortblandning finns det fler, mer avancerade tricks att lära sig. Det du läst om här är ett grundläggande men väldigt kul trick att lära sig som kommer att imponera på många. För att bli ännu bättre och ytterligare höja dig en nivå rekommenderas det dock att du letar vidare efter fler korttrick att göra med antingen ena eller båda händerna.