Kända lottovinnare

Lotto spelas över hela världen och det är lite olika öden som drabbar, eller man kanske ska säga tillfaller, de som vinner mycket pengar på lotto. Vi ska se vad fem vinnare i Europa, som vann stora belopp, gjorde med sin vinst och hur deras liv ändrades.

Lotteriet som de spelade på heter EuroMillions och finns att spela på i nio länder. Lotteriet har korat miljonärer varje vecka sedan lotteriet startade 2004.

Den största vinsten

Gillian och Adrian Bayford, som bor i England, vann 190 miljoner euro i augusti 2012. Det är i skrivande stund den största jackpotten någonsin i EuroMillionslotteriet och den största lottovinsten som har delats ut. Tur i spel brukar betyda otur i kärlek. Eller kanske inte?!

Paret skilde sig ett halvår efter vinsten och det olyckliga slutet på deras äktenskap kunde varit parets öde. Men livet är oförutsägbart och de visade sig att de fann nya livspartners.

Gillian hade bestämt sig för att hon ville ge släkt och vänner varsin ny bil. Hon gick till en bilhandlare och köpte fem nya Audi för att ge bort. Det resulterade i att hon blev förälskad i bilförsäljaren och hon gifte sig sedermera med honom.

Adrian i sin tur gick på en barrunda med några vänner, blev kär i den 13 år yngre dörrvakten och de är nu tillsammans. Biltemat fortsätter och ävenAdrian köpte en ny bil för att ge bort. Marta, hans nya livskärlek, fick en ny Volvo V40 av Adrian.

Den näst största vinsten

Chris och Colin Wier bor i Skottland och de hade turen att vinna 185 miljoner euro år 2011. Colin är pensionär medan Chris fortfarande jobbar som sjuksköterska. Den ökända skotska snålheten har däremot kommit på skam. Det skotska paret är känt för att vara mycket generösa när det gäller donationer av olika slag. De har donerat en hel del av sin vinst till saker som ligger dem varmt om hjärtat. De har även grundat en egen stiftelse vid namn Weir Charitable Trust.

Den tredje största vinsten

169 miljoner euro gick till Nice i Frankrike. Vinnaren, som är 65 år, har varit mycket skygg och hans namn har inte publicerats. Han har däremot berättat att han vill trygga sin familjs framtid med pengarna och valt attge bort en del till välgörenhet. Själv har han unnat sig ett privatflygplan och en del konst.

Den fjärde största vinsten

Gick även den till Frankrike och återigen har vinnaren valt att vara anonym. Vinsten på 162 miljoner euro gjorde vinnaren till en av Frankrikes 250 rikaste människor. Han har uppgett att han tänkte investera i fastigheter.

Den femte största vinsten

Frankrike knep också den femte största vinsten. För att undvika lycksökare har även denna vinnare valt att vara anonym. Han bor i Seine et Marne nära Paris och spelade på EuroMillions då jackpotten var extra hög. Han satsade två (2) euro! och vann. Han nådde inte 250-listan men blev Frankrikes 257:e rikaste fransos. Han har investerat för att ge sina barn och barnbarn en trygg framtid. Själv unnade han sig en ny bil och en långresa till Indien med sin fru.