Bli ett proffs på betting

I dagens läge finns det massvis med olika sätt du kan spela på odds och med det tillkommer naturligtvis också flera olika strategier för hur du kan bli framgångsrik i ditt bettande. Vissa menar att det är mest effektivt att konsekvent spela på låga odds, medan andra förespråkar chansningar på högoddsare.

Förstå begreppet spelvärde

Det är viktigt att gå in med ett kritiskt synsätt när man ska spela. Det är även viktigt att ständigt jämföra sannolikheten att just ditt spel kan gå in med oddsen som erbjuds till dig. Är riskerna för höga om du skulle misslyckas så är det bättre att helt avstå spel. Man brukar då säga att det inte finns något spelvärde. Det är bättre att hitta underskattade lag, potentiella skrällar och dolda favoriter. Det är sällan som ett odds bara strax över 1 är spelvärt, även om din magkänsla säger att det laget kommer vinna. Utdelningen är helt enkelt för låg. Du kommer aldrig heller ifrån risken, utan det lönar sig att leta mellanhöga odds på spel som har rätt hög chans att gå in.

Förstå hur oddsen sätts

Det är viktigt att du lär dig förstå varför oddsen blir som de blir. De som sätter oddsen går nämligen mest efter hur populär matchen eller evenemanget är, då dessa event har högre omsättning. När det gäller själva oddsfördelningen tar de ingen större hänsyn till vad de själva tror. De gör en bedömning på hur de tror att spelarna kommer tippa och sätter oddsen efter det. Detta har sina ekonomiska skäl då de självklart inte vill dela ut mer pengar än vad de behöver. Du kan därför hitta bra odds på matcher där ett före detta storlag är inblandat och som många tippar på på grund av namnet, även om du vet att de inte är lika bra för närvarande. Detsamma gäller större evenemang, som exempelvis Super Bowl. Många svenskar spelar på den matchen då det sänds på TV och är ett välkänt fenomen. Dock följer de inte sporten annars och saknar kunskap om de aktuella lagen. Det gör att den som är lite mer insatt verkligen kan dra nytta av detta, ur oddssynpunkt, i och med att oddsen sätts utifrån majoriteten.

Sök inte de stora vinsterna

Det kan vara svårt att plocka hem de där allra största vinsterna i oddsspel. De enorma superskrällarna sker inte så ofta och när de väl gör det kan knappast någon påstå att de hade det på känn. Det är också svårt att göra vinster på kombinationsspel med flera matcher. Här brukar spelbolagen locka med jackpottar och liknande, men eftersom det är så svårt att tippa samtliga matcher rätt så är systemspelen sällan effektiva ur den synpunkten. Dessutom blir spelvärdet ofta lägre här. Ur ett längre perspektiv brukar det löna sig att spela fler spel med mindre risk och gör mindre vinster i taget.